• slogan
  • slogan
  • slogan
  • slogan
  • slogan
  • slogan
  • slogan
driehoek
driehoek

Over Suytkade

Suytkade is een bruisende centrumwijk in wording. Het bijzondere is de speciale mix. Suytkade ontwikkelt, bruist, leert, leeft en voorziet.

’t Ontwikkelt
Wat te denken van de komst van een Leisurecomplex van Fitland in 2013 met een hotel, sauna, fitness, nieuwe stadssporthal, zalencomplex, bowlingbaan. Van powerliften tot een lekkere haman en het gooien van een strike. Het kan allemaal op Suytkade….

’t Bruist
Hou je van een spetterend muziekoptreden, een filmpje pakken of op je gemak een tentoonstelling bekijken. Is Suytkade een mooie mix dan hebben we het nog niet gehad over de cultuurtempel Cacaofabriek die in 2014 de deuren openzwaait. Poppodium Lakei, het Helmondse Filmhuis, kunstenaarscollectief De Nederlandsche Cacaofabriek gaan hier met een breed pallet van creatieve ondernemers hun krachten bundelen. Cultuur met een grote S.

’t Leert
Dat Suytkade geen saaie buitenwijk is blijkt wel uit het feit dat het Food & Fresh lab hier gevestigd is. Studenten gaan hier in de praktijk aan de slag met de laatste technologie van voedselbewerking. Dit lab is onderdeel van de Groene Campus op Suytkade die een breed aanbod heeft van opleidingen op het gebied van ‘groene’ vakken en leisure. Een echt kenniscentrum met landelijke uitstraling. Leerlingen uit de hele regio brengen hun levendigheid naar Suytkade.

’t Leeft
Het woordje ’ kade’ is niet voor niks opgenomen in de naam. Op Suytkade woon je -zoals een echte Nederlandse Stadswijk betaamt- altijd vlak bij het water. Dat kan zijn letterlijk in het water in een van de Waterburchten, maar ook in een huis met tuin aan de stadsbeek de Aa. Ben je op zoek naar een koopwoningen of ga je liever huren. Het is er allemaal op Suytkade.

’t Voorziet
Een snelle boodschap doen of met de trein op weg naar werk of naar kennissen elders in het land. Op Suytkade komt een supermarkt met enkele kleine winkels. Voor het echte shoppen ben je binnen 5 minuten lopen in het winkelhart van Helmond. En ook het intercitystation ligt letterlijk op een steenworp van Suytkade. En ben je meer van het autorijden: binnen vijf minuten zit je op de snelweg.

Bekijk meer foto's